La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Primeres declaracions al jutjat

L'advocat de l'exalcalde LLuís M. Pérez i d'altres regidors socialistes parla 'combat polític' en el cas Shirota

Les declaracions dels regidors que van votar a favor de l'aval a Shirota continuen dimecres a la tarda

28/05/2013 | Per Joan Carrion

L'advocat Anton Aluja davant de les regidores Misericòrdia Dosaiguas i Rosa Garrido a l'entrar als Jutjats de Reus.

L'advocat Anton Aluja davant de les regidores Misericòrdia Dosaiguas i Rosa Garrido a l'entrar als Jutjats de Reus.

L'advocat Anton Aluja ha manifestat al sortir de les declaracions dels seus clients -Carles Salas, Rosa Garrido i Misericòrdia Dosaiguas- que darrera d'aquesta situació hi ha un "combat polític que té com a objectiu el desballestament d'un projecte de ciutat de 32 anys davant d'algú que no té porjecte de ciutat". Unes paraules adreçades sense cap mena de dubte a l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Reus format per Convergència i Unió i el Partit Popular. 

Aluja ha criticat amb molta duresa "aquelles persones que puguin parlar d'uns fets que estan sota secret de sumari ja que suposa una falta de respecte al tribunal, a l'administració de justícia i a les institucions democràtiques cometent una burla a l'estat de dret". L'advocat de l'exalcalde Pérez -que declararà en els propers dies- i de quatre regidors socialistes ha afirmat que "les persones que informin sobre aquests fets tenen la seva acció tipificada pel codi penal, en concret per l'article 466". Anton Aluja feia referència amb aquestes paraules a les persones que "filtren informacions interessades" per desvirtuar aquestes diligències judicials. L'hora de preguntar-li sobre quines persones es referia o per si havia parlat amb elles, Aluja han contestat amb un taxatiu "jo no parlo amb delinqüents".

A banda d'aquestes paraules sobre les informacions que aquests dies han publicat diversos mitjans de comunicació sobre aquest cas, el citat advocat ha assegurat que "tinc la més absoluta convicció en l'absoluta inocència dels 27 regidors de l'Ajuntament de Reus, estiguessin o no en el govern en el moment dels fets que s'estan instruint ja que tant uns com els altres, a més de participar en els plens de l'ajuntament també participaven en els consells d'administració de les societats anònimes municipals". Aluja ha manifestat que "aquests fets no constitueixen acció típica, no són en cap cas delicte". 

                                                                     L'exregidora Teresa Pallàres, a l'arribar als Jutjats aquesta tarda.

A les declaracions d'avui també hi ha acudit l'exregidora i exmilitant del Partit dels Socialistes de Catalunya, Teresa Pallarès, qui va ocupava la regidoria de turisme l'any 2008, i que també va votar afirmativament a l'aval de l'empresa mixta Shirota, tal com van fer tots els membres de govern tripartit. Pallarès ha arribat al Jutjat amb una altra advocada i no ha volgut fer declaracions a la munió de mitjans de comunicació que han fet guàrdia davant els jutjats.

La resta de regidors del PSC, ERC i ICV i l'exalcalde Lluís Miquel Pérez declararan durant el dia de demà dimecres i passat demà dijous a la tarda. Anton Aluja ha desvetllat que els regidors que van votar a favor de l'aval a Shirota i que van ser citats a declarat setmanes enrera a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, ho van fer ja com a imputats -o inculpats com afirma Aluja-.