La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets de Reus van forts

La colla reusenca descarrega el 3 i el 4 de 8 a la diada del Pallol

26/05/2013 | Per Francesc Domènech

Quatre de vuit dels Xiquets de Reus descarregat al Pallol (Foto: Marta Bros/Xiquets de Reus)

Quatre de vuit dels Xiquets de Reus descarregat al Pallol (Foto: Marta Bros/Xiquets de Reus)

Els Xiquets de Reus han descarregat aquest dissabte a la Diada del Pallol l'actuació clàssica de vuit (3 i 4 de 8, i 2 de 7) més matinera de la seva història. Mai havien aconseguit junts aquests tres castells tant aviat. Són castells que no fa tant de temps eren el sostre de la colla, i que ara tenen controlats fins al punt que fa la sensació que es veuran molt sovint per les places on actua.

L'actuació d'aquest dissabte és un clar símptoma del bon moment de la colla. Ja fa temps que els Xiquets de Reus mostren indicis clars de que estan en la bona línia. Després de la temporada de l'any passat, en què es van assolir els objectius de descarregar el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, la nova temporada ha arrencat amb molta força, amb la sensació que el camí per recuperar el castell de nou està ben traçat. De moment, han descarregat la clàssica de vuit més matinera de la seva història. Un bon senyal.

L'actuació del Pallol es va fer al costat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Xiquets de Tarragona, dues colles de nou que van fer exactament la mateixa actuació que els reusencs. Cada colla és un món, però sortir d'una plaça, al maig, amb els mateixos castells que dues colles de nou és un altre bon senyal.

Als assajos, els Xiquets de Reus ja fa temps que van fent proves del folre del 3 de 9. Tot i amb això, es fa difícil dir en quin moment de la temporada es decidiran a atacar aquest castell. La temporada d'enguany a Reus conté la cita bianual de l'actuació que es fa cada mes d'octubre els anys que no hi ha Concurs de Castells de Tarragona, en la que molt sovint les colles convidades han aixecat al Mercadal castells de gamma extra. Per tant, pot ser un bon dia perquè els Xiquets de Reus mostrin al món casteller tot el seu potencial, que va creixent i consolidant-se a base de passos ferms. I està clar que aquesta temporada, a banda de consolidar els castells assolits l'any passat, el pas que toca és el castell de nou. Més encara, si es té en compte el bon moment social de l'agrupació, que els últims anys ha vist créixer de forma notable els seus efectius.

 

Aquí podeu veure el vídeo del quatre de vuit. (Autor: Alexandre González)

Notícies relacionades
CULTURA | Castells
El lent camí per ser, de nou, de 9

17/08/2012 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

Arribats a l'equador de la temporada, els Xiquets de Reus tenen una bona part dels deures fets, fins al punt que s'han guanyat el ser presents al Concurs de Castells de Tarragona, actuant al costat de les grans colles. Ara, l'objectiu prioritari és descarregar el 2 de 8 amb folre i, a partir d'aquí, plantejar-se nous i més ambiciosos objectius.