La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | ESTACIÓ INTERMODAL

Vallès culpa Pellicer i Alegret de l'eliminació de l'estació a l'aeroport

El diputat socialista diu que impulsarà accions perquè es faci la infrastructura

15/05/2013 | Per Cori Sebastià

Francesc Vallès, en una imatge d'arxiu, opina que l'eliminació del projecte afectarà la competitivitat de Reus.

Francesc Vallès, en una imatge d'arxiu, opina que l'eliminació del projecte afectarà la competitivitat de Reus.

El diputat reusenc del PSC a Madrid, Francesc Vallès, s’ha expressat visiblement indignat després que NW Revista de Reus hagi fet públic que el ministeri de Foment ha descartat construir l’estació intermodal a l’aeroport de Reus. Vallès ha afirmat: “No em puc ni imaginar que el govern del PP es plantegi carregar l’estació del sud de l’aeroport”. Vallès, que ara està a l’espera que oficialment es confirmi aquesta decisió, ja ha carregat contra l’alcalde Carles Pellicer i la primera tinent d’alcalde, la popular Alícia Alegret. El diputat socialista afirma que la supressió de les obres de l’estació és una mostra més “de la deixadesa i la incompetència de l’alcalde, i la passivitat de la senyora Alegret que ha estat incapaç de plantar-se als càrrecs del PP”. Les crítiques del diputat socialista no s’han quedat aquí. Ha afirmat que tot el que toca ho destrossa. “Reus ha perdut la capitalitat cultural i ara està en dubte la comercial i sanitària”, ha apuntat Vallès. I encara ha afegit: “El senyor Pellicer tomba molt però no fa res. És incapaç d’exigir el deute a la Generalitat”, i ha sentenciat: “No el tenen per res”. Vallès, però, també ha estat dur amb Alícia Alegret, de la qual no descarta que fos coneixedora des de feia dies de la supressió de l’estació però, en canvi, no en digués res. “Si ha estat així- ha apuntat Vallès-  estem davant d’una altra irresponsabilitat i significa enganyar a la gent”. 

El socialista ha considerat especialmente greu la supressió del projecte de l’estació del tren d’alta velocitat a l’aeroport perquè, segons ell, posa en perill la competitivitat i el futur de Reus. Segons ha destacat, la construcció també hauria hauria donat feina a moltes persones de la zona i, per tant, hauria estat una bona injecció per a l’economia local.

Vallès ha anunciat que demà demanarà una reunió amb la ministra de Foment (avui és festa a Madrid) i que impulsarà una proposició no de llei perquè el projecte es mantingui i es fixi un nou calendari de les obres. El diputat socialista ha apuntat que, vista l’actual situació econòmica, és comprensible que l’obra s’hagi d’alentir però que en cap cas es pot acceptar la seva eliminació.En aquest sentit, ha recordat que fa mig any ja va presentar per escrit una pregunta a Foment per conèixer l'estat del projecte. Segons Vallès, la resposta va ser "una ambigüitat preocupant" sobre el calendari de l'obra.