La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Relleu al capdavant de Cultura

Pellicer cessa Xavier Bagés com a director de l'IMAC i reposa en el seu lloc Antoni Sàez

Al lllarg d'aquest mandat municipal, Bagés ha dedicat dures crítiques a les xarxes socials contra el PP

14/05/2013 | Per Joan Carrion

Xavier Bagés, a l'esquerra, durant la presentació del concert Rock N Reus que no es va arribar a celebrar.

Xavier Bagés, a l'esquerra, durant la presentació del concert Rock N Reus que no es va arribar a celebrar.

El director de l'IMAC, Xavier Bagés, abandona el seu càrrec. La tensió dins l'Institut Municipal d'Acció Cultural fa mesos que dura. Una mala maror provocada per una banda per les desavinences internes dins aquest organisme municipal i, per l'altra, per la mala relació del fins avui director de l'IMAC amb el Partit Popular, soci de govern de Convergència i Unió al consistori reusenc. Xavier Bagés ha comunicat aquest matí als treballadors de l'àrea de Cultura que abandonava aquest càrrec i que el seu lloc serà ocupat pel tècnic Antoni Sàez, qui ja va ser responsable de l'IMAC durant el mandat del regidor Xavier Filella.

El Partit Popular havia demanat expressament el 'cap' del convergent Xavier Bagés -càrrec de confiança de Carles Pellicer- el mes d'agost de l'any passat després de la suspensió del concert Rock N Reus, que s'havia de celebrar al Parc de la Festa en aquelles dates. Un esdeveniment que va ser suspès per l'àrea de Medi Ambient -en mans del popular Marcos Massó- un cop es va comprovar que a l'expedient hi mancava documentació necessària per poder autoritzar-lo i que hauria d'haver gestionat l'Institut Municipal d'Acció Cultural. Aquell fet va incrementar les males relacions que els populars tenien ja amb Bagés com a conseqüència de les intervencions d'aquest a les xarxes socials donant suport al sector més independentista de CiU.

Les tibantors amb el soci de CiU van venir acompanyades progressivament amb tot un seguit de desacords amb el propi regidor de Cultura, Joaquim Sorio, una situació que poc a poc s'ha anat agreujant i que ha desembocat en la substitució de Bagés al capdavant del citat organisme municipal. Pellicer ha decidit rellevar-lo d'aquest càrrec i tot apunta a que el recol·locarà en un altre despatx del consistori de la capital del Baix Camp, possiblement dedicat a temes de gestió dels 'recursos europeus'.

Com a curiositat de tot aquest procés, cal dir que Xavier Bagés va escriure el dia 10 d'aquest mes un tuit en el qual manifestava que "quan la guineu està dins el galliner has begut oli". Cadascú que ho interpreti com li sembli més convenient.

 

Notícies relacionades
CONFIDENCIAL | Twitter
Picabaralla pel twitter entre la regidora popular Alicia Alegret i el gerent convergent de l'IMAC, Xavier Bagés

26/03/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El congrés que Convergència Democràtica de Catalunya ha celebrat aquest passat cap de setmana a la ciutat de Reus ha provocat també una intensa acticitat a les xarxes socials com ara al Facebook i al Twitter.