La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | FESTA MAJOR SANT PERE

El creador dels dibuixos que decoren l'àrea de Pediatria de l'hospital és l'autor del cartell de Sant Pere

La Mulassa protagonitza l'obra de il·lustrador sevillà Antonio Fernández- Coca

13/05/2013 | Per Cori Sebastià

L'il·lustrador Antonio Fernández-Coca i el regidor de Cultura, Joaquim Sorio. mostren el cartell de Sant Pere.

L'il·lustrador Antonio Fernández-Coca i el regidor de Cultura, Joaquim Sorio. mostren el cartell de Sant Pere.

“És un cartell que té un toc d’humor però és respectuós amb la festa”. Així defineix, a grans trets, l’il·lustrador sevillà Antonio Fernández-Coca el cartell que ha creat per anunciar la festa major de Sant Pere d’enguany. És un cartell vistós on hi predominen el vermell i el groc, els colors de la senyera, en el qual té com a protagonista la Mulassa però on també s’hi poden veure altres elements del seguici com ara l’Àliga, el Drac o el ball de Gitanes que guaiten la festa des d’una finestra. La Tronada també hi és present amb un petit mascle. Fernández-Coca diu que va conèixer la festa major de Sant Pere fa dos anys quan va ser a la ciutat per fer els dibuixos que decoren l’àrea de Pediatria de l’hospital de Sant Joan. L’artista multidisciplinar assegura que li va agradar molt, sobretot, la Tronada. “Vaig venir a conèixer la festa i vaig estar a punt de no marxar”, afirma amb un somriure. Fernández-Coca explica que era difícil unificar tots els elements del seguici en una sola imatge per la qual cosa va optar per elegir un element impactant on el color també té un pes important.

Fernández- Coca és un artista multidisciplinar que es reconeix fàcilment, entre d’altres coses, pels característics ulls dobles que incorporen totes les seves figures. Ell és l’autor, per exemple, de la mascota de la coneguda agència de viatges on line logitravel.com. També ha estat l’autor de diverses portades de diaris d’àmbit estatal.

L’Ajuntament de Reus ha pagat a Fernández-Coca 1.200 euros per la creació del cartell, és a dir, la mateixa xifra que en anys anteriors, en una mostra, segons el regidor de Cultura, Joaquim Sorio, de reconèixer econòmicament el valor de la feina realitzada.