La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | PP

El Partit Popular de Reus relleva Juan Gallardo a totes les empreses municipals

25/01/2012 | Per NW Revista de Reus

La revisió de documentació de passades legislatures per una banda i l’anàlisi de les pressumptes incompatibilitats en que podrien incórrer tècnics i regidors de l’Ajuntament de Reus s’està mirant aquestes setmanes amb lupa. En aquest cas que ara ens ocupa no es tracta de cap il.legalitat ni de cap incompatibilitat però si que s’ha determinat eliminar qualsevol ombra de sospita entre la relació que fins ara havia existit entre algunes empreses participades per l’exregidor del Partit Popular de Reus, Juan Gallardo, i diverses àrees econòmiques municipals. Una situació que ha suposat el relleu de Gallardo com a representant del Partit Popular en aquelles societats anònimes municipals, agrupades sota la clau de serveis econòmics.

Una decisió que va li va ser comunicada dies enrere per la mateixa responsable de la formació popular a l’Ajuntament, Alícia Alegret que li hauria censurat aquestes vinculacions mercantils existents a les dues darreres legislatures quan aquesta formació política era a l’oposició. En concret Juan Gallardo –en algun cas a través de tres empreses en les que participava accionarialment- va prestar serveis al Grup d’Empreses Innova –de la que n’era membre del Consell d’Administració- i a la Regidoria de Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Reus, de la qual n’era membre de la Comissió Informativa.

En el primer cas, les retribucions rebudes d’Innova durant la passada legislatura per l’empresa de la que en formava part eren de prop de 18.000 euros l’any per ‘la realització de diversos estudis en temàtiques diverses com ara infrastructures o mobilitat’, tal explica  a la revista NW el propi Juan Gallardo. Alguns d’aquests estudis van ser per exemple: l’ Impacte del nou corredor N-420, Reus. Terol – Conca – centre d’Espanya, o l’Impacte econòmic de la conversió de la carretera de Misericòrdia i de la carretera de Reus a Constantí en autovia.

Un altre apartat -tal com dèiem anteriorment- són les anàlisis tècniques en qüestions de mobilitat com ara la Valoració i impacte del Pla de Transport de Viatgers per Reus i la seva àrea d’influència; l’Impacte del Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona per Reus i la seva àrea d’influència; l’Anàlisi de l’ocupació a Reus o l’Anàlisi de l’economia reusenca. Un tipus d’estudis que el despatx d’economistes on col.labora Gallardo ha realitzat també per a d’altres administracions públiques. Un altre concepte analitzat en aquestes encàrrecs era el dedicat a temes de gestió pública com ara El concepte de societats d’integració o diferents anàlisis comparatives amb altres ajuntaments: estructura de costos, entre altres.

Pel que fa a la Regidoria de Serveis Econòmics, un dels despatxos lligats amb Gallardo ha realitzat periòdicament diferents estudis de pressió fiscal i una comparativa de les ordenances, un encàrrec que va ser analitzat a les dues darreres legislatures i que es va mantenir ‘al veure que no hi havia cap mena d’incompatibilitat per la seva part ja que era un regidor a l’oposició i la seva participació a l’empresa responsable dels estudis no era majoritària’, han explicat fonts dels responsables polítics dels citats Serveis Econòmics en aquella època.

Finalment, una darrera situació que no hauria agradat gens als actuals responsables del Partit Popular a l’Ajuntament de Reus, eren dues delegacions d’Alcaldia –del govern tripartit- a nom de Miquel Àngel López Mallol (en una primera legislatura per impulsar les relacions amb el govern ‘popular’ de Madrid i en una segona per fer el mateix amb la Diputació de Tarragona) i el citat Juan Gallardo (per assessorar el govern municipal en temes d’infrastructures). Aquestes delegacions d’Alcadia comportaven una determinada retribució econòmica per  a cadascun –tot i que diferent- dels dos membres del PP reusenc a l’oposició. Aquests documents no han tingut trascendència pública fins ara.

Tot aquesta informació que s’ha conegut durant aquests primers mesos del govern de CiU i PP, hauria provocat aquest descontentament en el si del Partit Popular actual i hauria impulsat Alicia Alegret a ‘recomanar’ a Gallardo la renúncia a la seva presència en els Consells d’Admnistració a les citades empreses municipals.