La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | OFERTA EDUCATIVA

L'Ajuntament torna a ofertar el batxillerat de circ després que l'any passat no s'hi va apuntar ningú

S'ofereixen 17 places i es farà a l'institut Gabriel Ferrater

08/05/2013 | Per Cori Sebastià

El nou batxillerat ha nascut a partir de l'arrelament del Trapezi i el COS a Reus.

El nou batxillerat ha nascut a partir de l'arrelament del Trapezi i el COS a Reus.

L’Ajuntament de Reus torna a ofertar el batxillerat de les arts del circ i del gest per al curs vinent. Serà la segona que presenta aquests estudis després que l’any passat ja en va fer una primera convocatòria a la qual no s’hi va inscriure ningú. Ara, però, els impulsors del nou batxillerat, que té el suport d’Ensenyament de la Generalitat, creuen que la resposta serà diferent i estan convençuts que es cobriran les 17 places que s’oferten. Consideren que fa un any tot es va fer a correcuita i això va anar en detriment del batxillerat. Ara, però, diuen que s’ha pogut planificar amb temps i, per exemple, hores d’ara ja se n’ha fet difusió a tots els centres de la ciutat, de la comarca, i també al Priorat.

El nou batxillerat de les arts del circ i del gest s’impartirà a l’institut Gabriel Ferrater i s’emmarca en el batxillerat de la modalitat de les arts- via arts escèniques. Aquests nous estudis han nascut vinculats als dos festivals d’arts escèniques que es fan a Reus, és a dir, el Trapezi i el COS. Segons Lluís Graells, director del festival de mim i teatre gestual COS, amb el nou batxillerat “es tanca el cercle d’exhibició i formació” del circ, i del mim i teatre gestual a Reus. El nou batxillerat presenta les mateixes assignatures de la convocatòria de fa un any. Així, els alumnes, a banda de les matèries comunes del batxillerat de les arts, tindran assignatures optatives vinculades al mim i teatre gestual ( com ara improvisació i màscara) i al circ (per exemple, malabars, acrobàcia, trapezi fix, o cable d‘equilibri).  Aquestes classes es faran al centre de les arts del circ i del gest que s’ha de situar a l’antiga escola Sant Bernat Calvó. La intenció municipal és que aquest centre es posi en marxa el setembre vinent. De moment, ja hi ha destinat 40.000 euros per adequar l’antic col·legi. Graells ha explicat que el nou batxillerat de les arts del circ i del gest tindrà entre el seu personal docent l’artista canadenco- finlandesa Salima Peippo, que fa un any ja es va assenyalar com la responsable de les classes. També es preveu que hi col·laborin altres professionals, com els membres del Circ de les Musaranyes. L’institut Gabriel Ferrater farà aquest dissabte una jornada de portes obertes per informar sobre els diversos batxillerats que s’imparteixen al centre i sobre els nous cursos que es faran a partir del curs vinent.

 

L’oferta educativa

 

El batxillerat de les arts del circ i del gest s’inclou dins de l’oferta educativa postobligatòria per al curs 2013-2014 a Reus. Altres novetats de l’oferta són un cicle formatiu de grau mitjà de perruqueria i cosmètica capil·lar, que es farà a l’institut Josep Tapiró (aquest serà el primer curs d’FP que es realitza en aquest centre), un cicle formatiu de grau mitjà de farmàcia i parafarmàcia a l’institut Baix Camp, i un cicle formatiu de grau superior de mecatrònica industrial a l’institut Domènech i Montaner.

El procés d’preinscripció per a batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de formació professional, i d’arts plàstiques i de disseny s’obrirà dilluns dilluns vinent i acabarà el dia 24. El termini de presentació de sol·licituds per als cicles de grau superior d’FP, i d’arts plàstiques i disseny serà del 27 de maig fins al 7 de juny.