La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | PP

Els Decrets d'Alcaldia que delegaven noves atribucions retribuïdes als dos regidors del Partit Popular no es van arribar a publicar mai

25/01/2012 | Per Joan Carrion

L’Ajuntament de Reus ha viscut avui un matí intens políticament parlant. La notícia sobre els decrets d’Alcaldia emesos en passats mandats a favor de dos del regidors del grup municipal del Partit Popular –avançada per aquesta revista digital- ha rebut avui dures crítiques dels dos partits que governen la ciutat. L’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha manifestat que desconeixia aquesta situació i que quan CiU era a l’oposició ‘ningú de la meva formació política va rebre cap altra retribució que no fossin les pròpies que estaven assignades per als partits que no formaven part del govern municipal’. Pellicer no ha pogut dissimular la seva contrarietat per aquest tipus de notícies tot manifestant que ‘ara per ara aquest soroll no ens deixa treballar com voldríem’, en referència a les informacions aparegudes a les darreres setmanes sobre la dimissió de Josep Prat, la renúncia del regidor Pepe Jofré, els cobraments de factures a l’empresa Tecnoparc per part del seu expresident o el cessament de Juan Gallardo com a representant del Partit Popular  a les empreses municipals. Pellicer ha manifestat que ‘hi ha moltes coses d’altres mandats que no s’han fet bé i és hora de demanar explicacions a l’anterior Alcalde socialista Lluís Miquel Pérez’.

Una consideració que ha compartit la màxima responsable a Reus del PP, Alícia Alegret, qui fa pocs dies va censurar l’actitud de Juan Gallardo al facturar i cobrar diversos serveis al consistori reusenc i a Innova, una situació que va provocar la sortida de Gallardo dels diversos Consells d’Administració on participava com a representant ‘popular’. Alegret que va determinar aquest relleu de Gallardo, s’ha mostrat ‘absolutament decebuda per aquestes notícies i clar que cal demanar explicacions a qui rebien les atribucions d’Alcaldia, però també a qui va decidir signar els dos decrets i mantenir-los en secret’.

Un decrets als quals hem tingut accés i que ratifiquen la informació publicada aquest matí per aquesta edició digital de NW Revista de Reus. En el cas del regidor i portaveu popular a les passada legislatura, Miquel Àngel López Mallol, la delegació era signada per Lluís Miquel Pérez ‘per tots aquells assumptes que li encarregui l’Alcaldia, la representació d’aquest Ajuntament pel que fa a actes i gestions que s’efectuïn en el marc de les relacions d’aquesta Corporació amb la Diputació de Tarragona i amb els organismes vinculats d’aquesta, d’acord amb les intruccions prèvies i específiques per a cada acte o gestió concreta’. Un document signat amb data del 16 de gener de l’any 2008 i que suposava la renovació d’un decret similar pertanyent al mandat anterior, en aquell cas per a millorar les relacions entre el consistori reusenc i el govern de Madrid, aleshores governat pel Partit Popular.

El segon decret signat per Pérez a la mateix data i a favor de Juan Gallardo, delegava les funcions de l’alcalde per ‘aquells actes i gestions que s’efectuïn en el marc de les relacions d’aquesta Corporació amb les diverses Administracions Públiques, pel que fa als assumptes relatius a les infraestructures de transport, d’acord amb les instruccions prèvies i específiques de l’Alcaldia per a cada acte o gestió concreta’.

Cadascuna de les dues delegacions rebia una determinada contraprestació econòmica que era inclosa directament a la nòmina dels regidors. Curiosament, aquests dos documents signats per Pérez, no van sortir mai a la llum pública ni es van arribar a publicar mai tal com obliga la normativa oficial.