La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cas de les presumptes factures irregulars de Cunillera i Bergadà.

Una empresa d'Urgellès, conseller de Tecnoparc, va ser contractada per la constructora que va fer el Cepid

Ha dit en la seva declaració que desconeix si Bergadà va fer gestions per a Tecnoparc

30/04/2013 | Per Joan Carrion

L'exconseller Ramon Urgellès -dreta- amb el seu advocat a la sortida dels Jutjats de Reus. / Canal Reus TV

L'exconseller Ramon Urgellès -dreta- amb el seu advocat a la sortida dels Jutjats de Reus. / Canal Reus TV

La declaració de l'exconseller -i vicepresident- de la societat Tecnoparc era força esperada als Jutjats de Reus per tal d'intentar confirmar qui havia signat les factures cobrades per Àngel Cunillera i per Jordi Bergadà. El primer mentre era president de la citada societat, i el segon, com a regidor d'urbanisme del consistori reusenc. Ramon Urgellès ha explicat al llarg de la seva declaració, que les va signar a partir de les instruccions donades per l'exregidor Josep Morató tot afirmant que "me les va portar l'exgerent Xavier Gómez a la meva oficina i em va demanar si les podia signar de part de Morató com a coneixedor d'uns treballs realitzats per Àngel Cunillera". Urgellès però, ha manifestat "que no va participar en la confecció de les citades factures de qui va ser president de Tecnoparc, però que es va aplicar un criteri de preu/hora i que també es pretenia pagar les despeses que va tenir" al llarg dels anys. Ramon Urgellès ha dit també a la jutgessa que no "sabia si l'import de les factures era correcte o no i que això ho sabia Josep Morató".

Al llarg de la seva declaració hauria quedat clar també que l'autorització del pagament no es va fer de manera correcta ja que a més de Josep Morató, les factures "haurien d'haver estat signades per un altre conseller autoritzat per Tecnoparc, en aquest cas un membre de la Universitat Rovira i Virgili, però que ell no va signar perquè es fes el pagament". Urgellès ha volgut derivar part d'aquesta responsabilitat a l'exgerent de la societat, Xavier Gómez a l'explicar que "ell pensava que es podien pagar només amb la signatura del senyor Gómez". A preguntes de l'advocada del grup municipal Ara Reus, Dolors Vàzquez, l'exconseller de Tecnoparc ha manifestat que "ni Cunillera ni Bergadà van demanar permís al consell d'administració de la societat per cobrar les esmentades factures i que els fulls excel que Cunillera va aportar per justificar els treballs realitzats i facturats, no es van tractar en cap consell d'administració".

Reus Disseny i Decoració contractada per l'empresa que fa el CEPID

Tot i amb això, al llarg de la seva declaració, Urgellès ha insistit diverses vegades en las tasca realitzada per Àngel Cunillera i en un moment concret, ha argumentat que "al Tecnoparc hi havia gent que pensava i gent que executava i que els que pensaven eren de l'Ajuntament de Reus, que no sap si el senyor París -exregidor d'IC Verds- o el senyor alcalde eren els que pensaven en fer el polígon Tecnoparc, però després hi havia la gent que executava el projectes, bàsicament el senyor Cunillera". 

Cal descatar també que a preguntes de la citada lletrada d'Ara Reus, de l'advocat de l'exgerent de Tecnoparc Xavier Gómez, i del seu propi advocat, Ramon Urgellès ha explicat que una empresa -Reus Disseny i Decoració,en la que ell hi té una participació del 75 %- va ser contractada per la constructores Pai i Bergadà -unides en una unió temporal d'empreses- per tal de excutar obres de fusteria en l'edifici Cepid, justament impulsat per Tecnoparc. Una situació que Urgellès ha volgut desvincular de la signatura de les factures de Cunillera. En concret, l'exconseller afirma que "mai li havien promés cap mena de benefici avantatge per haber-les signat". Per cert, l'empresa d'Urgellès encara té pendent de cobrar de Pai-Bergedà un cinc per cent del treball realitzats al Cepid.

Pel que fa a la vinculació de l'exregidor d'ERC a l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà, amb Tecnoparc i amb les factures presentades, Urgellès ha manifestat que no recordava si mai s'havia tractat en alguna reunió del consell si l'exresponsable d'urbanisme reusenc havia fet gestions per a Tecnoparc. Recordem finalment que entre Cunillera i Bergadà, Tecnoparc hauria pagat sis factures per un import proper als 160 mil euros per unes "tasques professionals" que ara estan sent investigades pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus a partir d'una denúncia presentada l'any passat pel grup municipal d'Ara Reus.