La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | L'exgerent diu que "en aquell moment no va creure que les factures de Cunillera fossin falses"

L'Ajuntament va cessar el gerent de Tecnoparc set dies abans de la seva declaració als jutjats

Gómez diu que l'expresident facturava 471 euros per reunir-se amb ell

24/04/2013 | Per Joan Carrion

Xavier Gómez -a la dreta- amb el seu advocat, Carles Ferrer, al sortir de la seva declaració que ha durat quasi quatre hores.

Xavier Gómez -a la dreta- amb el seu advocat, Carles Ferrer, al sortir de la seva declaració que ha durat quasi quatre hores.

Xavier Gómez ha anat avui al matí als jutjats de Reus ja com a exgerent de la societat Tecnoparc per declarar com a imputat pel cas de les presumptes factures irregulars facturades i cobrades per l'expresident de la societat, Àngel Cunillera, i l'exregidor d'Urbanisme, Jordi Bergadà. Gómez va ser cessat de les seves funcions dimecres de la setmana passada, una decisió del govern municipal que no ha trascendit fins el dia d'avui i que ha sigut contrastada per aquesta revista digital. Gómez va assumir aquesta gerència el juliol de l'any 2007 i l'ha ocupat fins el passat dia 17 d'aquest mes.

El ja exgerent s'ha sotmés avui a les preguntes del seu advocat i de la resta de lletrats que estan personats en la causa, és a dir, els advocats d'Àngel Cunillera, de Jordi Bergadà, de Tecnoparc, del grup municipal Ara Reus -la part demandant- i el de Ramon Urgellès, empresari que va signar les presumptes factures irregulars i que declararà com a imputat el proper dia 30 d'abril. Finalment, i tal com hem avançat en altres notícies precedents sobre aquest cas, el metge forense ha dictaminat -després d'un anàlisi realitzat en el seu propi domicili- que l'exregidor Josep Morató no declararà demà com a conseqüència de la malaltia que pateix.

Al llarg de la seva declaració davant la jutgessa, Xavier Gómez ha manifestat que "els pagaments efectuats per Tecnoparc a Cunillera i Bergadà estan comptabilitzats i auditats però que no van ser autoritzats per mi, sinó pels consellers de la societat i que no hi ha cap acord del consell d'administració que hi donés el vist-i-plau". El seu advocat, Carler Ferrer, ha insistit en aquest fet tot dient que "el senyor Gómez ha firmat el 99,9 per cent de les factures de la societat, però aquestes no perquè ell no va autoritzar-ne el pagament". L'exgerent ha explicat que "comptabilitzar no és autoritzar, i que el pagament a Cunillera el va aprovar l'exregidor Josep Morató i les factures de l'arquitecte i exregidor Jordi Bergadà les va signar el propi Cunillera". Gómez ha dit a la jutgessa que "la pràctica habitual era que jo signès les factures i altres actes de la societat com ara contractes o ocords que suposaven obligacions econòmiques però que en aquest cas no hi havia cap acord del consell d'administració que autoritzés el pagament".

'Cap justificació documental'

Xavier Gómez ha volgut contradir bona part de les afirmacions de Cunillera en la seva anterior declaració ja que a l'acabar el seu testimoni ha comentat que "moltes de les gestions presentades per l'expresident de la societat Tecnoparc i que les assumia com a seves, en realitat les havia realitzat jo mateix com a gerent". Gómez ha fer referència en la seva declaració al document que hauria servit per acreditar les factures de Cunillera i les despeses que hauria realitzat com a president de l'empresa. Gómez ha dit que "no li constava haver rebut la justificació documental dels viatges realitzats per Cunillera i Bergadà, i que en l'annexe presentat per qui va ser president -Cunillera-, no hi havia cap factura ni cap tiquet que els acredités". Un dels apunts d'aquesta documentació comentada per Gómez en la seva declaració, explica que Cunillera hauria facturat 471 euros per fer una reunió amb ell.

Tot i amb això, segons la declaració a la que aquesta revista digital ha tingut accès, a partir de les preguntes de l'advocat d'Àngel Cunillera, Víctor Merces, sobre si pensava que les factures de l'expresident de de Tecnoparc podien ser falses, Gómex respon "que no, que en aquell moment no vaig creure mai que fossin falses i que això no s'ho havia pantejat". El ja exgerent de la citada societat manifesta també en aquest apartat que havia intervingut en algun moment a l'hora de concretar com s'havien d'elaborar les factures de Cunillera i que "si hagués tingut la sospita de que no corresponien a l'execució de serveis, s'hauria negat a pagar-les o a tramitar-lles o que hauria actuat d'una altra manera".

En les anteriors declaracions de Cunillera i Bergadà, tots dos havien manifestat que Xavier Gómez era coneixedor dels serveis professionals realitzats a Tecnoparc i que havia intervingut en la tramitació de les factures. 

Pel que fa a l'advocada d'Ara Reus, en les seves preguntes ha insistit en el fet de saber si hi havia alguna mena d'acord del consell d'administració que autoritzés les respectives retribucions de l'expresident de Tecnoparc i de l'exregidor d'urbanisme reusenc. Gómez ha afirmat que "no hi havia cap acord del màxim òrgan de la societat que n'autoritzés el seu pagament". En aquest punt l'exgerent de Tecnoparc ha explicat també que segons els estatuts de la societat "Ramon Urgellés tampoc tenia poders per donar el vist-i-plau al pagament". Urgellés declararà com a imputat el dia 30 d'aquest mes d'abril.