La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Gir important en les negociacions entre consistori i companyia immobiliària

Metrovacesa demana ara acabar el centre comercial però proposa fer-lo més petit

Carles Pellicer convocarà demà un ple extraordinari per tal de restaurar el conveni amb l'empresa

18/04/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge del projecte inicial planejat per Metrovacesa, una proposta que es podria fer realitat amb una planta menys.

Una imatge del projecte inicial planejat per Metrovacesa, una proposta que es podria fer realitat amb una planta menys.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer,  convocarà per demà divendres un ple extraordinari per aixecar la suspensió del conveni amb l'empresa Metrovacesa després que les dues parts hagin arribat a un principi d'acord a partir del qual la companyia immobiliària ha mostrat la seva voluntat de recuperar i acabar el projecte de centre comercial de l'avinguda Sant Jordi. Pellicer ha convocat els portaveus de la resta de grups municipals aquest matí a dos quarts de deu per explicar-los-hi el resultat d'aquestes negociacions.

Les negociacions s'han intensificat a les darreres setmanes en unes converses en les que hi ha participat ja el nou conseller delegat de Metrovacesa, Carlos García León, si bé també hi ha intervingut Javier Paraja, l'exdirector general de la companyia amb qui es va estar negociant al llarg de l'any passat. Aquest canvi total de plantejament s'ha produït tres mesos després que el consistori aprovés la revocació del conveni amb Metrovacesa, un acord que s'havia aprovat inicialment l'any 2008 tot i que els terminis es van prorrogar al no poder assumir les obres l'empresa per la conjuntura econòmica.

En aquest nou plantejament, segons ha pogut saber aquesta revista digital, es portaran a terme dues modificacions importants. Una relativa a la part del projecte constructiu ja que l'empresa proposa reduir els metres del centre i, per tant, reduir el seu cost. Una de les possibilitats fora la de no edificar la darrera planta prevista en el projecte inicial. Un fet que suposaria la desaparició o reubiciació dels cinemes i de la bolera. Un segon canvi -i no menys important- passaria per renegociar les condicions econòmiques del conveni. L'impagament de les primeres quotes del cànon establert -cinc milions d'euros durant els primers cinc anys- ha comportat greus dificultats econòmiques al consistori a l'hora de pagar el crédit amb el que es va tirar endavant la construcció de la nova Fira de Reus. Durant el mandat passat, es va planificar que un projecte avalés econòmicament a l'altre. En les noves converses s'ha parlat, fins i tot, que alguna de les entitats bancàries que formen part de l'accionariat de Metrovacesa pugui assumir el deute pendent, proper als 38 milions d'euros.

Carles Pellicer farà oficial aquesta situació durant el matí d'avui dijous, un fet que permetrà recuperar un projecte de ciutat que es donava per perdut poques setmanes enrere.


Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | El final d'un projecte comercial
L'Ajuntament de Reus trenca amb Metrovacesa i convocarà un ple per revocar el conveni signat l'any 2008

15/01/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El consistori reusenc convocarà el dilluns de la setmana vinent un ple extraordinari per tal d'iniciar el procés que suposarà el trencament del conveni signat amb Metrovacesa el 20 de maig de l'any 2008. Després de mesos i mesos de negociació amb aquesta empresa promotora i constructora madrilenya per trobar una solució que permetés finalitzar el centre comercial projectat a l'avinguda de sant Jordi, l'acord no ha estat possible i la llicència atorgada pel consistori reusenc que finalitza el proper mes de març, es donarà per caducada. Carles Pellicer ho comunicarà de manera oficial a la resta de portaveus en una reunió convocada per demà al migdia.

VIDA MUNICIPAL | Confiscarà prop de 2,2 milions d'euros a l'empresa
L'Ajuntament demanarà danys i perjudicis a Metrovacesa per la no construcció del centre comercial

16/01/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Tal com va avançar ahir aquesta revista digital, l'alcalde de Reus Carles Pellicer ha anunciat als portaveus dels grups municials la decisió de revocar el conveni i la concessió del solar per 50 anys que es va fer a l'empresa el mes de maig de l'any 2008 per l'anterior consistori. El govern municipal pren aquesta decisió després que la "pròpia empresa concessionària comuniquès el passat dia 11 de desembre que no podria finalitzar les obres del centre comercial projectat", segons ha explicat aquest matí Pellicer. Aquesta decisió suposarà que es "confisquin les garanties de 218.962 i 1.839.000 euros que l'empresa concessionària va aportar a la hisenda municipal ara farà cinc anys com a aval i com a taxació pel solar públic on es va començar a construir l'edifici". Dilluns vinent a les cinc de la tarda se celebrarà un ple extraordinari que farà oficial aquesta suspensió del conveni que estava vigent actualment.

VIDA MUNICIPAL | Polèmica pel projecte aturat de centre comercial
Metrovacesa va demanar fa un mes trencar el conveni al·legant diversos "incompliments de l'Ajuntament de Reus''

17/01/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La carta en la que la citada empresa immobiliària comunicava al consistori reusenc la seva "impossibilitat de finalitzar el projecte de construcció d'un centre comercial a l'avinguda de Sant Jordi de Reus", contenia un darrer punt significatiu que ahir no va ser explicat públicament pel govern municipal. I és que, segons ha pogut saber aquesta revista digital, va ser Metrovacesa la que va sol·licitar formalment el mes de desembre passat "la resolució de la concessió per incompliment de l'Ajuntament de Reus", tal com diu textualment el document. Un fet que, si no hi ha un acord entre ambdues parts, podria suposar l'inici d'un complicat litigi legal ja que l'empresa voldria recuperar una part de la inversió econòmica realitzada fins el moment. Una quantitat que podria rondar els15 milions d'euros, dels 25 que l'empresa diu que hi ha destinat al projecte fins el moment.