La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Denúncies laborals contra el govern municipal

Atoms SL, tot i que era una empresa externa, tenia despatx i correu electrònic d'Innova

Teresa Gomis està citada demà a declarar per la denúncia per mòbing de l'exdirector de Serveis Centrals d'INNOVA

16/04/2013 | Per Joan Carrion

La regidora Teresa Gomis i l'assessor municipal Ricard Font de Rubinat a l'entrada dels Jutjats el 21 de març passat.

La regidora Teresa Gomis i l'assessor municipal Ricard Font de Rubinat a l'entrada dels Jutjats el 21 de març passat.

Els dos socis de l'empresa Atoms SL. Jacint Solana i Xavier Ferré disposaven de despatx i de correu electrònic propi mentre estaven contractats pel hòlding d'empreses municipals INNOVA a l'Ajuntament de Reus. Fins i tot, Solana signava les seves comunicacions com a Tècnic del Departament d'Obres i Serveis d'Innova, si bé a final de mes facturava a la citada societat com a empresa externa. Una situació que va centrar una part de la declaració que la consellera delegada d'INNOVA i presidenta del Grup Salut del consistori reusenc, Teresa Gomis, va fer dies enrere als Jujats de Reus com a testimoni, arran d'una denúncia presentada per un extreballador de l'àrea dedicada al manteniment de les escoles de la ciutat que va ser acomiadat a finals de l'any 2011.

En aquella declaració, Gomis va afirmar que no sabia si els citats socis d'Atoms SL. havien disposat d'un e-mail públic mentre van treballar a INNOVA i va afirmar que no havien disposat d'un espai propi per realitzar la seva tasca durant el mandat anterior. En realitat, segons ha pogut saber aquest revista digital, aquesta situació es va mantenir fins a mitjans de l'any passat quan se'ls va indicar que ocupessin un altra taula a la zona d'un passadís -a la planta que ocupa el hòlding- i van utilitzar un altre e-mail, en aquest cas amb domini atoms.cat.

La contractació d'Atoms SL es va realitzar durant el mandat passat i es va mantenir durant bona part del primer any del govern actual, fins que el juny de l'any passat va sortir a la llum pública que dos mesos abans de la constitució de la citada societat, Sagessa va formalizar un contracte amb l'empresa Construccions i Rehabilitacions Solana per llogar dos habitatges ubicats al carrer Llagostera. La citada constructora estaria emparentada amb un dels socis d'Atoms SL. Pel que fa a la denúncia laboral amb l'extreballador del hòldind g d'empreses, Xavier Monforte cal dir que la situació ja es va resoldre per la via social però que el tema va derivar cap a la via penal per saber si hi havia hagut tracte de favor per part d'INNOVA cap a la citada Atoms SL.

Citació per una denúncia per mòbing

Un altre dels temes oberts és una denúncia per mòbing presentada per l'exdirector General de Serveis Centrals d'INNOVA, Joan Costa Domènech. Un cas que demà dimecres tindrà audiència al Jutjat Número 1 de Reus, a la que està citada la consellera delegada d'INNOVA, Teresa Gomis que, a més, és presidenta del Grup Salut. La denúncia de Costa és extensible també a la Fundació Sagessa. Costa va ser apartat de les seves responsabilitats i va ser reubicat en un despatx de l'antic Hospital de Sant Joan. Un espai que porta mesos tancat amb clau ja que el Jutge va recomanar que no es toqués cap element de la sala. Segons va denunciar Costa en el seu dia, se'l va apartar de les seves responsabilitats de manera irregular i no se li va donar una nova feina a realitzar. Una de les possibilitats que es van posar damunt la taula va ser la rescissió del contracte, una negociació en la que l'exdirector de serveis hauria demanat més de 400 mil euros, segons expliquen fonts del hòlding municipal.