La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | PLE MUNICIPAL

La demanda d'ajuts socials van ser la meitat de casos que va atendre el síndic de Reus el 2012

Pere Pagès demana que la sindicatura disposi d'una partida pressupostària

05/04/2013 | Per Cori Sebastià

Els anteriors defensors del ciutadà de Reus han assistit avui a la presentació de la memòria de la sindicatura del 2012.

Els anteriors defensors del ciutadà de Reus han assistit avui a la presentació de la memòria de la sindicatura del 2012.

El síndic de greuges de Reus, Pere Pagès, va atendre 243 casos l’any passat. La meitat van correspondre a la petició d’ajuts socials, una mostra, segons el síndic, de la preocupant situació en la qual viuen moltes famílies reusenques. Pagès ha donat a conèixer avui davant del ple de l’Ajuntament de Reus la memòria de l’activitat de la sindicatura de greuges durant l’any 2012. Un 70% de les demandes que hi van arribar es van resoldre favorablement. Pagès ha expressat, davant del ple, la seva preocupació per la situació econòmica que viuen molts reusencs a la vegada que ha aprofitat l’ocasió per demanar que la sindicatura es doti d’una partida pressupostària. Pagès ha afirmat: “És curiós que aquesta institució no tingui una partida pressupostària. No em queixo però potser s’hauria d’estudiar per exercicis futurs”.

En el torn d’intervencions dels grups municipals, tots han destacat la feina feta per la sindicatura i la importància que existeixi el defensor del ciutadà. David Vidal, de la CUP, ha afirmat que fora bo que la sindicatura tingués una pàgina web pròpia, a banda de la que ara ja existeix de l’Ajuntament. Cori Fargas, d‘Ara Reus, ha considerat que la sindicatura hauria de disposar de més recursos per fer la seva feina i a la vegada perquè la seva activitat fos més coneguda. Per la seva banda, Sebastià Domènech, del PP, ha ressaltat la importància que la sindicatura s’avanci a les necessitats del ciutadà, mentre que Andreu Martín, del PSC, ha aplaudit que el govern hagi acceptat 36 de les 70 recomanacions fetes pel síndic. Finalment, Teresa Gomis, de CiU, ha afirmat que la sindicatura és imprescindible.