La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | PSC

Francesc Vallès fa el pas

El Coordinador dels diputats socialistes catalans al Congrés, Francesc Vallès, ha decidit fer el pas i optar a la primera secretaria del PSC a Reus. Ell mateix ja ho ha comunicat als militants més destacats del partit i tot indica que no tindrà excessives dificultats per aconseguir l'objectiu, en l'assembla local, que s'haurà de celebrar en poques setmanes, un cop tancats els processos congressuals, tant al PSC com al PSOE.

27/01/2012 | Per Francesc Domènech

Vallès va prendre la decisió als voltants de Nadal i durant aquestes últimes setmanes ha mantingut reunions amb diversos militants, entre els quals l’exalcalde, Lluís Miquel Pérez, i la portaveu socialista a l’Ajuntament, Teresa Pallarès. S’endevinava una dura pugna entre ells dos, i el pas que ha decidit fer Vallès desactiva les dues opcions. Fonts del PSC indiquen que la tercera persona “amb ganes de fer-se notar”, l’exregidor Eduard Ortiz, “no tindria prou suports, donada la forma i el ressò que va tenir amb la seva reacció quan Pérez no el va incloure a la candidatura municipal”, ja fa gairebé un any. Segons aquestes fonts, “si tenia suports, els va perdre per tal com va fer les coses”. 

El paper de Vallès al si de l’estructura de govern local del PSC anirà més enllà de l’Agrupació Local de Reus. També en les pròximes setmanes s’ha de produir el congrés de la Federació del PSC al Camp de Tarragona. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acabarà sent el primer secretari, però Ballesteros i Vallès han optat per crear un tàndem que servirà per visibilitzar un canvi intern, ja que l’anterior Primer secretari, Xavier Sabaté, deixarà de ser la cara del PSC al Camp de Tarragona.

Francesc Vallès explicava dies enrere que “la decisió d’apostar per la política local, no ha estat fàcil”. D’una banda, ell professionalment és professor de Dret Constitucional, i la feina al Congrés dels Diputats, des del punt de vista jurídic, satisfeia plenament les seves expectatives i, per tant, “no calia que m’enredés amb més feina”. A més, la nova direcció del PSC, encapçalada per Pere Navarro, ja l’havia ratificat com a coordinador dels parlamentaris del PSC a Madrid, tasca que li pot implicar, fins i tot, més dedicació, perquè després del Congrés del PSOE està previst que un altre home fort dels diputats socialistes, Daniel Fernández, deixi el seu escó per dedicar-se de ple a l’executiva del partit. D’una altra banda, Vallès és plenament conscient de la dificultat que suposarà refer l’estructura del partit a la ciutat, després del sotrac que va suposar perdre el govern de la ciutat.

Segons Vallès, la decisió de fer el pas “és amb totes les conseqüències”. Això no vol dir altra cosa que té clar que, quan sigui l’hora, optarà a ser el candidat del PSC a l’alcaldia de Reus i que, per tant, assumeix una feina “no de manera transitòria”, si no amb plantejaments a mig i a llarg termini.

La decisió de Vallès suposarà un canvi al si del PSC local, que es pot considerar la renovació més “natural”, segons alguns, o “l’única possible”, segons d’altres. Faltava només que Vallès fes el pas. I ja l’ha fet.