La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | VALORACIÓ D'ERC

ERC qualifica "d'error" la desaparició del consorci del teatre Fortuny

Els republicans opinen que el govern de Reus només està obsessionat per reduir el deute

27/03/2013 | Per Cori Sebastià

Els nous responsables d'ERC a Reus pensen comparèixer sovint a partir d'ara per opinar sobre l'estat de la ciutat.

Els nous responsables d'ERC a Reus pensen comparèixer sovint a partir d'ara per opinar sobre l'estat de la ciutat.

El president de la secció local d’ERC a Reus, Jordi Torres, ha comparegut avui acompanyat per altres membres de l’actual executiva republicana per fer balanç de la situació actual de la ciutat quan gairebé es compleixen dos anys de l’actual mandat. Han anunciat que aquesta serà la primera de les futures valoracions que pensen fer sobre l’estat de la ciutat amb un objectiu clar de donar a conèixer les seves opinions i propostes amb vista a les pròximes eleccions municipals quan ara ja s’està a l’equador del mandat.

Els republicans són molt crítics amb l’actuació de l’actual govern de Reus, format per l’aliança CiU-PP. Unes de les seves principals critiques van dirigides a la política cultural. Aureli Ruiz, responsable dels temes culturals a l’executiva d’ERC, ha qualificat “d’error” la desaparició del consorci del teatre Fortuny. Segons ell, no té sentit que desaparegui quan ha demostrat ser una bona eina durant anys. Ruiz ha considerat que Reus està perdent pistonada en matèria cultural i que la situació actual fa que altres ciutats de l’entorn li estiguin prenent el pes que durant anys ha tingut en aquest camp. Per ell, és incomprensible que el teatre Fortuny encara no tingui la programació de la nova temporada, que no hi hagi activitat a cal Massó o que encara no hagi obert les portes la nova biblioteca Pere Anguera. Ruiz ha afirmat: “A ERC veiem amb preocupació com hem perdut significació, sobretot, quan altres municipis aposten per la cultura”.

Els retrets dels republicans cap al govern de Reus, però, va més enllà. Àlfred Pitarch,  secretari de Política municipal de la secció d‘ERC, ha afirmat que l’executiu local no té projecte de futur de la ciutat. Segons ell, el govern de Reus està obsessionat per reduir el deute però no fa res per dur a terme accions que permetin tirar endavant la ciutat. Per Pitarch, “els impostos que paguem entre tots es podrien gestionar millor”. Per la seva banda, el president d’ERC a Reus, Jordi Torres, ha opinat que “Reus pot ser molt més del que és” i que ara “vivim de vells records”.