La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Són citats a declarar a finals del mes d'abril

El jutge imputa els exconsellers de Tecnoparc, Josep Morató i Ramon Urgellès, i el gerent de la societat, Xavier Gómez

El jutge no imputa l'exalcalde Pérez, tot i que Cunillera i Bergadà van afirmar que va autoritzar els pagaments

22/03/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge d'arxiu en la que hi apareixen -d'esquerra a dreta- Àngel Cunillera, Jordi Bergadà, Josep Morató i Lluís Miquel Pérez

Una imatge d'arxiu en la que hi apareixen -d'esquerra a dreta- Àngel Cunillera, Jordi Bergadà, Josep Morató i Lluís Miquel Pérez

A finals del proper mes d'abril continuaran les diligències prèvies del procés judicial que està realitzant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus sobre les presumptes factures irregulars de Tecnoparc cobrades per l'expresident Àngel Cunillera i l'exregidor d'Urbanisme, Jordi Bergadà, durant el darrer manda municipal. Noves diligències que consistiran en les declaracions dels exconsellers Ramon Urgellès i de Josep Morató -en aquest cas caldrà veure com queda la situació atenent les seves circumstàncies personals ja que es troba convalescent d'una malaltia- i del gerent de la societat, Xavier Gómez. Els tres han sigut citats a testificar en aquest procés judicial com a imputats després de les declaracions realitzades setmanes enrera per Cunillera i Bergadà.

Un i altre van explicar en la seves declaracions sobre el cobrament de factures, que havien facturat els seus serveis professionals a partir de les instruccions donades pels dos exconsellers. En el cas de Cunillera s'apuntava també molt directament a la intervenció de l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez, en aquest procés, si bé de moment no ha sigut imputat ni citat a declarar per aquest tema.

Recordem que un informe del bufet d'advocats Garrigues encarregat per la pròpia societat analitzava un fet que ara podria prendre especial rellevància: la possibilitat que en aquest procediment judicial iniciat es pogués considerar l’exregidor Josep Morató i l’empresari reusenc Ramón Urgellès com a presumptes ‘eventuals cooperadors necessaris en la comissió dels citats delictes sempre que s’apreciés la concurrència de dol en la seva cooperació, fet que comportaria l’aplicació de les mateixes penes que les establertes pel presumpte autor del delicte’. Durant l’emissió i cobrament de les citades factures, els pagaments haurien sigut autoritzats per Morató com a Conseller delegat de Tecnoparc (mancomunat amb la Universitat Rovira i Virgili) i per Urgellès, com a Conseller Vocal i vicepresident del seu Consell d’Administració.

Lluís Miquel Pérez, citat per la investigació de Shirota

L'exalcalde de la ciutat de Reus, Lluís Miquel Pérez podria haver estat citat i haver declarat per un altre dels processos judicials que s'estant instruint actualment als jutjats de Reus. Es tracta de la investigació que el Jutjat número 3 està realitzant sobre l'aval de tres milions d'euros que l'equip de govern passat va atorgar a la societat Shirota i que també ha sigut analitzat pel Tribunal de Cuentas a Madrid. Segons informa avui l'edició de Diari de Tarragona, Pérez hauria testificat o bé citat a declarar per aquest cas.

Es dóna la circumstància que aquest procés està sotmés al secret de sumari i durant els darrers dies han aparegut diverses notícies sobre la hipotètica citació dels 27 regidors que van votar -a favor o en contra- del citat aval en el ple municipal celebrat el 29 de febrer de l'any 2008. Així, el dijous de la setmana passada la Cadena Ser es feia ressò inicialment d'aquesta possible citació a tots els regidors del consistori del mandat municipal anterior: PSC, ERC, ICV, CiU, PP i el regidor de la Cori. A més de l'exalcalde, segons el citat rotatiu, la policia judicial hauria citat ja l'exregidor d'Iniciativa-Verds, Ernest París, els socialistes Anton Verge i José Magrazó i l'exregidor popular, Juan Gallardo, aquest en qualitat de testimoni, ja que la seva formació política va votar en contra del citat aval. Les declaracions s'haurien realitzat en seu policial a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, segons informava ahir el Diari Més.


Notícies relacionades
ECONOMIA | Tecnoparc
Un informe del bufet Garrigues veu cinc presumptes delictes en les factures del Tecnoparc

16/04/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

'Falsetat documental, malversarió de cabdals públics, frau i exaccions il.legals, estafa i apropiació indeguda i administració fraudulenta'. Aquests són els cinc pressumptes delictes que un informe redactat pel despatx d'advocats Garrigues 'al que ha tingut accés NW Revista de Reus- imputa a l'ex President del Consell d'Administració i Conseller Solidari de Tecnoparc, Àngel Cunillera i a l'exregidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà.

VIDA MUNICIPAL | Jordi Bergadà declararà el dia 15 de febrer
Cunillera diu al jutge que va pactar amb Morató i Urgellès el sistema de pagament de les factures a Tecnoparc

01/02/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'empresari reusenc i expresident de la societat Tecnoparc, Àngel Cunillera, ha manifestat avui en la seva declaració al Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus que les despeses per les seves gestions realitzades en nom de Tecnoparc i per les que va facturar 81.272 euros no van ser acompanyades de les corresponents factures o tiquets. Cunillera ha assegurat, segons consta a la declaració a la qual ha tingut accés aquest mitjà digital, que aquesta forma de remuneració de la seva activitat la va idear i plantejar ell juntament amb l'exregidor Josep Morató i l'exconseller de Tecnoparc Ramon Urgellès. Cunillera ha anat a declarar avui al jutjat arran de la denúncia presentada per Ara Reus pel pagament presumptament irregular de diverses factures a la societat Tecnoparc. L'exregidor d'Urbanisme, Jordi Bergadà, que ha també havia de declarar avui ho farà finalment el dia 15 d'aquest mes.

VIDA MUNICIPAL | Denúncia d'Ara Reus
Bergadà diu al jutjat que "va cobrar de Tecnoparc com a arquitecte a partir d'un acord verbal amb Lluís M. Pérez"

15/02/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'exregidor d'Arquitectura i Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà, ha prestat declaració aquest matí al Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus en les diligències que es realitzen a partir de la denúncia del grup municipal d'Ara Reus per les presumptes irregularitats de les factures de Tecnoparc. Bergadà, si bé en un primer moment va declarar al mitjans de comunicació que aquestes factures les havia presentat com a "complement de nòmina ja que només cobrava un 80 % com a nòmina municipal", avui durant la seva intervenció ha destacat que la seva contractació es va fer com a arquitecte, a partir d'un "assessorament continuat en el temps a partir del qual es feien les factures, i amb un ritme més o menys anual s'elaboraven els honoraris cobrats". L'exregidor afirma en la seva declaració -a la qual ha tingut accés aquesta revista digital- que "els serveis d'assessorament es van fer sense contracte, va ser una petició verbal dels presidents de Tecnoparc, primer de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez i després d'Àngel Cunillera".