La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Innova

El darrer Consell d'Administració d'Innova provoca querelles i crítiques dels partits a l'oposició

08/03/2012 | Per Joan Carrion

Eduard Ortiz (esquerra) i Jordi Cervera

Eduard Ortiz (esquerra) i Jordi Cervera

L'exregidor socialista a l'Ajuntament de Reus, Eduard Ortiz, ha anunciat que presentarà una querella per difamació contra l'Alcalde Carles Pellicer i contra les regidores del govern Alicia Alegret i Teresa Gomis i contra el portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, per haver-lo acusat d'haver comès irregularitats en la percepció de retribucions econòmiques mentre era president del Consell d'Administració de l'empresa pública d'Amersam, entre els anys 2007 i 2011. Recordem que en la compareixença de dimarts passat del govern municipal davant dels mitjans de comunicació per explicar els acords adoptats al darrer consell d'administració d'Innova, la regidora popular Alicia Alegret va manifestar que si bé els informes sol.licitats als tècnics 'confirmaven aquestes remuneracions irregulars, el Consell va optar per no portar el tema als jutjats i es va limitar a considerar com a reprovable l'actuació d'Eduard Ortiz a Amersam, la de José Magrazó a Reus Transport i la de Josep Morató a Redessa per haver cobrat unes quantitats fixes que no s'ajustaven als barems acordats per les respectives societats municipals'. Una reprovació que va ser qualificada per Carles Pellicer com 'una mena de condemna moral'. Aquestes manifestacions van provocar ahir l'enuig del citat Eduard Ortiz qui va manifestar que 'ells no són ningú per fer aquestes reprovacions i ja aclarirem aquesta qüestió en instàncies judicials'.

D'altra banda, el portaveu del grup municipal d'Ara Reus, Jordi Cervera, va tornar a insistir ahir en el fet que 'aquest govern arribarà ben aviat a la despesa del milió d'euros en indemnitzacions i liquidacions pels diversos acomiadaments executats, una xifra que -segons el nostre parer- es podria haver dedicat a liquidar una part dels deutes que el consistori reusenc manté amb un grapat de proveïdors'. Cervera va criticar les paraules de Pellicer del dia anterior en les que l'alcalde li retreia 'el criticar algunes decisions econòmiques adoptades en el si d'Innova quan un es dedica al sector de la banca', en clara referència a la professió de Jordi Cervera. Aquest va voler respondre Pellicer tot afirmant que 'ell -Pellicer-, com a advocat i botiguer que és, sap que si una botiga ven però no cobra haurà de tancar el seu negoci i posar els treballadors a l'atur'. Cervera va afirmar també que a l'Alcalde li han 'tremolat les cames en el tema d'Eduard Ortiz'. Ara Reus està pendent de saber quina serà la resposta de la denúncia presentada contra Jordi Bergadà i Àngel Cunillera pel tema Tecnoparc, per decidir si hi sumen una demanda per les retribucions d'Ortiz.

Un altre dels partits a l'oposició, el Partit dels Socialistes s'ha mostrat crític amb el sistema d'informació que reben de les diverses transformacions o modificacions del hòlding Innova i per això han decidit presentar una moció i diverses preguntes al Ple Municipal que se celebrarà demà divendres, tot reclamant una major transparència i una major antel.lació en rebre informació per tal de poder-la treballar amb més temps.

Finalment, la CUP també ha reiterat la seva demanda per poder accedir als temes que es porten a Innova 'i no haver d'adoptar un acord que pot suposar una despesa econòmica importantíssima per a la ciutat, sense disposar de tota la informació necessària per conèixer els temes tractats'. Aquest grup municipal, que té com a regidor a David Vidal, va reclamar dies enrere la possibilitat de crear una taula de treball -sense remuneracions per als seus components- amb l'objectiu d'aprofundir en el procés de canvi que s'està realitzant a Innova. Una proposta que el govern ha rebutjat fins el dia d'avui.