La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Hipoteques

Nou servei municipal de mediació per a famílies amb dificultats per pagar la hipoteca

23/01/2012 | Per NW Revista de Reus

Aquest servei de mediació hipotecària vol donar resposta als problemes de risc d’exclusió residencial que comporta l’actual context de crisi econòmica. El servei d’informació i assessorament anirà adreçat a les famílies amb dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris i que es troben, per aquesta causa, en risc de perdre el seu habitatge.

L’Ajuntament de Reus serà un dels primers de Catalunya en oferir un servei de proximitat d’aquestes característiques. El servei municipal estarà vinculat a l’Ofideute, el servei d’assessorament sobre el deute hipotecari, adscrit a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i que porta dos anys en funcionament.

Aquesta iniciativa ha estat anunciada per la regidora delegada de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella; i el regidor delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Miquel Domingo amb la presència del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, Valentín Rodríguez, entitat que col·labora en l’organització d’aquesta iniciativa. El projecte també comptarà amb la participació del Col·legi d’Advocats de Reus.

El nou servei de l’Ajuntament farà els primers contactes amb les famílies afectades i les entitats financeres per tal de valorar si es pot resoldre el cas a través de la mediació. Si s’addiu a les característiques del servei, el cas es derivarà a l’Ofideute, que farà la mediació entre la família i l’entitat financera per intentar trobar una estratègia per atendre el deute i evitar el risc d’exclusió social.

La línia d’acuació del servei serà sempre prèvia a l’execució del deute per part de l’entitat financera i, per tant, quan el cas encara es pot intentar resoldre de manera extrajudicial. En un futur, el servei s’anirà adaptat a les necessitats que es detectin. 

El servei de mediació comptarà amb assessoria jurídica i treballadors socials municipals, per atendre els casos des d’una doble perspectiva legal i social. Igualment, comptarà amb col·laboradors del Col·legi d’Advocats de Reus. Finalment, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a la implicació de manera voluntària en aquest projecte, en especial a aquells professionals del sector de la banca que poden aportar-hi la seva experiència.