La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Metrovacesa

Metrovacesa vol rebaixar un 70 per cent el cànon anual dels cinc primers anys

10/02/2012 | Per Joan Carrion

Carles Pellicer, Alcalde de Reus, i Vitalino Nafría, President de Metrovacesa, ahir a Reus.

Carles Pellicer, Alcalde de Reus, i Vitalino Nafría, President de Metrovacesa, ahir a Reus.

La trobada celebrada ahir a l'Ajuntament de Reus entre una delegació del consistori i els representants de l'empresa Metrovacesa van concloure amb l'interès de la companyia per finalitzar el projecte de construcció del Centre Comercial -que va aturat després de les passades eleccions municipals- però hores d'ara hi ha un obstacle important centrat fonamentalment en la rebaixa del cànon anual que Metrovacesa ha d'ingressar a la ciutat tal com s'indica en el contracte signat anys enrere. 

Una rebaixa que -segons ha pogut saber nwrevistadereus- podria arribar aproximadament al 70 per cent de la quantitat pactada contractualment. Recordem que el contracte inicial fixava una aportació anual de 5 milions d’euros durant els 5 primers anys de l’obertura del centre comercial, i de 2,2 milions d’euros fins als 50 anys. La conjuntura econòmica actual i, en especial, les dificultats que afecten al sector immobiliari són alguns dels arguments que Metrovacesa hauria posat a sobre la taula per demanar aquesta rebaixa més que considerable del cànon acordat a l'hora d'establir els acords entre l'empresa i el consistori reusenc. De fet, un dels punts que la corporació municipal va destacar en la nota de premsa redactada després de la reunió que 'l’equip negociador de l’Ajuntament ha fet evident el compromís que l’acord haurà de garantir els interessos de la ciutadania'. Un apunt que estaria directament lligat amb la 'possible' rebaixa que el consistori pogués veure's obligat a acceptar per tal de trobar una sortida al tema i reiniciar les obres. Aquesta hipotètica rebaixa però aniria en detriment de les obligacions econòmiques que l'Ajuntament de Reus té per amortit la inversió que l'anterior govern municipal va realitzar amb la construcció de la nova Fira ubicada al Tecnoparc.

La reunió d’ahir dijous dóna continuïtat a les negociacions que el govern municipal manté amb la promotora des de les primeres setmanes de prendre possessió per desencallar un projecte que es va iniciar en l’anterior mandat. Les dues parts s’han emplaçat a mantenir nous contactes per avançar en les vies de solució obertes per intentar arribar a un acord definitiu.