La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets de Reus carreguen el 2 de 8 amb folre

Eufòria a la colla per un castell que no descarreguen des del 1998

30/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Dos de Vuit amb folre carregat pels Xiquets de Reus.

Dos de Vuit amb folre carregat pels Xiquets de Reus.

Els Xiquets de Reus han aconseguit carregar el dos de vuit amb folre, el primer d'aquesta temporada. L'any passat ja l'havien carregat, però a final de temporada. El fet que el castell hagi arribat ara, en les festes de Santa Anna que han organitzat conjuntament amb altres entitats, permet a la colla plantejar-se nous objectius de cara al que queda de temporada, tenint en compte que es tracta d'un castell que no descarreguen des de l'any 1998.

De fet, l'actuació de dissabte suposa la millor de la colla des del Concurs de Castells del 2006. Van obrir plaça amb el 3 de 8, i van tancar actuació amb un 4 de 8. El 2 de 8 amb folre es va fer a la segona ronda. Ara per ara, es tracta del castell-sostre de la colla reusenca. Per ara.

L'actuació va viure una situació insòlita: tot i fer-se a la plaça del Mercadal, es va fer davant un ajuntament de Reus que estava tancat a pany i forrellat i sense ningú al balcó. Aquesta redacció no ha pogut esbrinar si es tracta d'una situació provocada per la desídia de l'Ajuntament, o bé si el fet que ningú de l'Ajuntament estés al balcó era la torna per l'actitud dels Xiquets de Reus durant la Festa Major de Sant Pere. Els pilars que els Xiquets van fer per tancar l'actuació es van fer de cara a la plaça (és a dir, d'esquena a l'Ajuntament), donada la buidor del balcó del palau municipal.

L'actuació va tenir com a colles convidades als Castellers de Mollet, que fan fer un 4 de 6 amb el pilar, un 3 de 6 i un 4 de 6; i als Magraners de Guissona, que van sortir de la plaça amb un intent de 2 de 7, un 3 de 7 aixecat per sota, un 4 de 7 i un 3 de 7.

Els Xiquets de Reus encaren ara un parell de setmanes de vacances. La pròxima actuació serà l'11 d'agost, a la Fira de l'Avellana de Riudoms.