La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

A punt el primer Concurs de Castells amb dues actuacions

Els Xiquets de Reus actuaran diumenge, al costat de les colles més grans

05/10/2012 | Per NW Revista de Reus

La Tarraco Arena Plaça, nascuda de la remodelació de la Plaça de Braus de Tarragona, acull el Concurs de Castells.

La Tarraco Arena Plaça, nascuda de la remodelació de la Plaça de Braus de Tarragona, acull el Concurs de Castells.

La Tarraco Arena Plaça de Tarragona serà el centre d'atenció casteller durant tot el cap de setmana, amb la celebració de la 24na. edició del Concurs de Castells de Tarragona, que se celebra cada dos anys. Enguany, el Concurs es presenta amb la novetat que contindrà dues actuacions. La més important serà la del diumenge al matí, reservada per les dotze millors colles del món casteller, triades en funció d'un rànquing que avalua les millors actuacions de totes les colles entre els mesos d'agost del 2011 i agost del 2012. En aquest rànquing, els Xiquets de Reus van quedar en l'onzena posició, cosa que li permetrà actuar entre les colles grans. La segona actuació és la del dissabte a la tarda, reservada per les 18 colles següents del mateix rànquing, a les que l'organització hi ha afegit les dues colles petites de la ciutat de Tarragona, les dels barris de Sant Pere i Sant Pau i el Serrallo.

Aquests canvis han convertit l'edició d'enguany del Concurs en la que més colles reuneix. La reforma del Concurs pretén que, de manera progressiva, s'hi arribin a incorporar totes les colles castelleres, a partir de diades prèvies al cap de setmana del Concurs, per a les colles de sis i les de set pisos. Entre les colles convidades a participar-hi enguany en funció del rànquing, només els Minyons de Terrassa no hi seran presents, ferms en la seva posició contrària al Concurs, ja que consideren que els castells no han de sortir del seu àmbit festiu per convertir-se en una mera competició. És una posició que defensen des de la seva fundació.

Dos de Vuit amb folre dels Xiquets de Reus carregat el 30 de juliol

Es dóna per fet que al Concurs, les colles hi portaran el millor que tenen. Per tant, estan garantits, d'entrada, intents de castells de gamma extra en l'edició de diumenge, i molts castells de nou. Les previsions indiquen que les colles aniran a buscar o bé repetir la millor actuació que ja han fet aquesta temporada, o bé millorar-la. En el cas dels Xiquets de Reus, es confia en poder superar el mal tràngol de les lesions patides per dos castellers en l'assaig previ a la diada de Misericòrdia, i que puguin presentar-se a Tarragona amb possibilitats de tirar endavant l'objectiu de descarregar el 2 de 8 amb folre. L'últim cop que van descarregar aquest castell va ser el 1998, i enguany aconseguien carregar-lo el passat 30 de juliol, en l'actuació de Santa Anna a la Plaça del Mercadal. Si tot va bé, acompanyaran aquest intent amb el 4 de 8 i el 3 de 8. Els de la camisa avellana hauran d'actuar simultàniament amb altres colles, ja que les normes del concurs només admeten una actuació en solitari en castells d'una dificultat superior al 4 de 9 amb folre, inclosa aquesta construcció.

Les 6.000 entrades per a l'actuació de diumenge es van esgotar en tres hores, però encara en queden per a l'actuació de dissabte. En qualsevol cas, el Concurs es podrà seguir en directe per diferents mitjans, inclòs Internet, i per la televisió TAC 12. 

Notícies relacionades
CULTURA | Castells
Els Xiquets de Reus carreguen el 2 de 8 amb folre

30/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Els Xiquets de Reus han carregat finalment el dos de vuit amb folre, castell que no descarreguen des del 1998 i que, després de l'actuació a la plaça del Mercadal de dissabte, consideren que podran descarregar abans de final de temporada. L'actuació es va fer a la plaça del Mercadal, davant d'un ajuntament tancat i sense ningú al balcó.

CULTURA | Castells
El lent camí per ser, de nou, de 9

17/08/2012 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

Arribats a l'equador de la temporada, els Xiquets de Reus tenen una bona part dels deures fets, fins al punt que s'han guanyat el ser presents al Concurs de Castells de Tarragona, actuant al costat de les grans colles. Ara, l'objectiu prioritari és descarregar el 2 de 8 amb folre i, a partir d'aquí, plantejar-se nous i més ambiciosos objectius.