La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL | Consell d'administració a Tortosa 'mogut'

Un nou director general a Sagessa sense firma ni poders executius

12/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge del nou Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, seu dels serveis administratius de Sagessa.

Una imatge del nou Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, seu dels serveis administratius de Sagessa.

Que l'empresa pública Sagessa no passa actualment pel seu millor moment no és cap secret. A totes les conseqüències derivades de les retallades que la Generalitat ha repercutit en l'àmbit sanitari, cal afegir altres fets que han pogut malmetre la imatge d'aquesta eina de gestió puntera a les comarques tarragonines. La decisió de l'antic director general de deixar el seu càrrec -un home amb gran prestigi en aquest sector i molt respectat pels diversos 'socis' de Sagessa- i l'embolicat procés per substituir-lo, ha minat encara més la posició de l'empresa. A tot plegat cal afegir el descontentament dels alcaldes de les Terres de l'Ebre amb el govern reusenc per tal com s'han gestionat mols temes d'aquesta empresa sanitària durant les darreres setmanes. 

Pel que fa a la selecció d'un nou director general la dinàmica seguida ha sigut ben peculiar. Després del concurs públic convocat, resulta que un alt directiu de Terrassa anuncia en el seu entorn -i en un diari de la ciutat- que té una oferta de Sagessa per dirigir-la. La sorpresa és evidentment monumental. L'explicació oficial és que el citat directiu només havia vingut a Reus per visitar el nou l'Hospital de Sant Joan i que el concurs continuava obert.

Dilluns passat s'anuncia que aquesta convocatòria es declara deserta i s'opta per posar un home de la casa de manera interina al front d'aquesta responsabilitat. Un nomenament que es concreta en un consell d'administració celebrat a la ciutat de Tortosa, una reunió que viu moments de desconcert. En el punt de l'ordre del dia que havia de tractar l'elecció del nou director general es posa sobre la taula el nom proposat per la presidència, i resulta que des de la pròpia secretaria de Sagessa es manifesta que aquesta opció no és la més recomanable per "qüestions que no es poden explicar". Evidentment, la cara d'estupor de la majoria de membres és monumental fins que el propi president -l'alcalde de Reus, Carles Pellicer- ha d'intervenir i donar un cop de puny -virtual- damunt la taula. Els partits de l'oposició al consistori reusenc no donen crèdit a la situació.

I per acabar-ho d'adobar, resulta que -de moment- el nou director general no tindrà poders executius ni firma reconeguda i es dedicarà bàsicament a coordinar "la magnitud i la complexitat del dia a dia".