La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL

El Círcol dóna de baixa les subscripcions a diaris 'bel·ligerants' contra Catalunya

27/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la sala de premsa d'aquesta entitat històrica de la ciutat de Reus.

Una imatge de la sala de premsa d'aquesta entitat històrica de la ciutat de Reus.

Una de les sales més visitades al llarg del dia d'El Círcol -la seva seu està ubicada a la Plaça Prim de la capital del Baix Camp- és l'espai dedicat a la lectura de diaris i de revistes d'actualitat. Aquesta entitat manté històricament una àmplia llista de subscripcions a diverses publicacions de diversa periodicitat. Aquestes darreres setmanes, però, ha realitzat una restructuració de mitjans i ha donat de baixa aquells diaris que es poden qualificar com a més 'bel·ligerants' amb Catalunya i que han dedicat tot un seguit de portades contra la cultura, l'educació i una part de la classe política catalana.

Els mitjans afectats per aquesta decisió -i que han criticat de manera continuada tot allò que tingués relació amb el 'fet català'- són La Razón, El Mundo, l'ABC i la Gaceta. Els quatre diaris han deixat de ser presents en la llarga taula, si bé -segons ha pogut saber aquesta revista digital- sembla que alguna d'aquestes capçaleres podria rebre la indulgència un dia d'aquests després de les peticions d'alguns socis de l'entitat. En concret sembla que El Mundo podria tornar a ser ben aviat a disposició dels lectors d'El Círcol.

Com a dada curiosa cal dir que aquesta retallada també ha afectat a una de les revistes que sempre es podia localitzar en un dels racons de la taula i que està especialitzada en 'articles de fons' i amplis reportatges de caire eròtic o pornogràfic. La seva desaparició de la sala de premsa també ha provocat alguna veu discordant entre els associats d'El Círcol.